City break-uri populare în 2019

Din cauza vieții cotidiene foarte agitate și pline de responsabilități, varianta unor scurte escapade la sfârșit de săptămână prinde tot mai mult teren pentru turiști. Astfel, agențiile de turism s-au adaptat și au venit cu propuneri de city break-uri extrem de atractive în 2019.

Cele mai populare city break-uri

1. Hamburg, Germania

Denumit drept „poarta către lume”, orașul Hamburg este o destinație turistică extrem de populară, plasată în locul de întâlnire a Mării Nordului cu Râul Elbe. Este străbătută de sute de canale, iar în centrul său se află lacul Inner Alster, ce poate fi explorat cu ajutorul bărcilor. Orașul te va fascina cu arhitectura și bisericile sale gotice, cu viața sa artistică și culturală intensă și cu farmecul străduțelor sale.

2. Londra, Marea Britania

Capitala Marii Britanii rămâne în continuare în topul preferințelor turiștilor și în anul 2019, deoarece este o metropolă vie și cosmopolită. Puteți vizita obiectivele sale turistice bine cunoscute, precum Big Ben, Palatul Parlamentului sau Palatul Buckingham, dar și multiplele sale muzee de știință, istorie sau artă, unde intrarea este gratuită. Vă recomandăm și o plimbare pe Tamisa în lumina caldă a apusului, dar și să încercați barurile și terasele metropolei pentru o distracție garantată.

3. Milano, Italia

Orașul italian, considerat capitala modei și a shopping-ului, este o destinație potrivită pentru orice buget. Arhitectura sa clasică și modernă, clădirile istorice, celebrele catedrale ale metropolei te invită să le descoperi pas cu pas. Vă recomandăm să vă relaxați în parcurile mari ale orașului, să nu ratați specaculosul Dom din Milano, să vă plimbați cu metroul prin cartiere și să explorați viața sa de noapte. Nu veți fi dezamăgiți!

4. Paris, Franța

Parisul rămâne în continuare destinația romantică cea mai dorită de turiști. Puteți admira obiectivele turistice iconice ale acestui oraș, precum Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Luvru, Muzeul Național Picasso, dar și să parcurgeți frumoasele trasee de-a lungul Senei sau să savurați o cafea bună la multele terase fermecătoare ale metropolei franceze.

5. Amsterdam, Olanda

Capitala Olandei este una din destinațiile cele mai apreciate de iubitorii de distracții și relaxare, pentru că aici veți avea parte de toate acestea și mult mai mult. Amsterdam are numeroase poduri și canale ce pot fi parcurse cu barca și un stil specific care te fac să te simți acasă. Galeriile de artă sunt numeroase, clădirile fermecătoare, plimbarea pe bicicletă o obișnuință a locuitorilor, iar viața de noapte activă și plină de neprevăzut.

6. Barcelona, Spania

Orașul lui Gaudi este o destinație perfectă pentru întrega familie pentru că posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt infinite: puteți face plajă la malul mării, să vedeți un meci de fotbal, să explorați celebrele muzee ale metropolei, dar și gastronomia spaniolă. Bracelona este în sine un muzeu viu, cu celebrele clădiri și catedrale ale lui Gaudi care i-au marcat identitatea, dar este și un oraș pitoresc datorită restaurantelor sale, dar și a panoramelor sale uluitoare.

7. Praga, Cehia

Praga este o destinație mai puțin cunoscută turiștilor, dar din ce mai mult căutată pentru ceea ce are de oferit. Și are multe de oferit, de la arhitectura barocă a clădirilor, biserici gotice la barurile vesele și restaurantele pline de produse tradiționale gustoase.

Vă recomandăm să vizitați catedrala minunate ale orașului, faimosul turn și statuile de la Podul Charles. Plimbați-vă pe străduțele centrului vechi și bucurați-vă de un city-break relaxant.

8. Copenhaga, Danemarca

Despre Copenhaga se spune că este cel mai fericit oraș din lume, cu clădiri fermecătoare, străzi pietruite și castele superbe. Capitala port a Danemarcei are 1000 de ani de istorie a regalității, multe muzee de artă și este o metropolă destul de accesibilă turiștilor. De asemenea, plajele sale sunt uimitoare, parcurile mari și frumoase, iar târgurile și parcurile de distracții la tot pasul.

9. Dublin

Chiar dacă nu pare la prima vedere, Dublinul este un oraș prietenos și care oferă din ce în ce mai mult turiștilor săi. Puteți admira arhitectura sa unică, muzeele și galeriile sale de artă, restaurantele sale unde se mânâncă excelent și evident să vă distrați în pub-urile celebre ale orașului. Dublin este un oraș fascinant, cosmopolit, multicultural și cu peisaje urbane fascinante.

10. Roma, Italia

Cu o moștenire culturală și istorică inestimabilă, cu monumente, artă și arhitectură unice, Roma este orașul veșnic căutat de turiștii din întreaga lume. Având legături bune de transport, puteți ajunge ușor în orice parte a orașului și puteți explora toate minunățiile acestuia. Vă recomandăm să vizitați fermecătoru district Quartiere Coppede, Capela Sixtină a lui Michelangelo sau Colosseumul, dar nu uitați să asezonați această experiență turistică cu un vin bun și cu cea mai bună mâncare italienească.