Cele mai bune destinații turistice din Europa

Clasamentele celor mai bune locuri din Europa au în vedere mai multe criterii, dar primează întotdeauna opinia turiștilor. Din anul 2009 există chiar și o organizație profesionistă europeană care întocmește în fiecare an acest clasament și anume: European Best Destinations.

Destinații europene de vizitat în 2019

1. Budapesta, Ungaria

Pe primul loc în clasament se află capitala Ungariei. Budapesta este unul dintre cele mai frumoase și sigure capitale europene, cu o istorie și o arhitectură impresionantă, o combinație unică de cultură, gastronomie, ape termale și istorie.

2. Braga, Portugalia

Orașul portughez, aflat la o oră distanță de mers cu trenul de Porto, este una dintre cele mai atractive destinații turistice datorită amestecului său fascinant de istorie și cultură. Aici puteți vizita cea mai veche catedrală din Portugalia și să vă delectați cu produsele culinare locale.

3. Monte Isola, Italia

Despre această insulă superbă de pe lacul Iseo, aflată la doar două ore de Milano, se spune că este locul unde îți poți redescoperi bucuria vieții. Pe această insulă este interzisă intrarea cu mașina pentru protejarea mediului, iar vizitatorii pot alege fie bicicleta, fie mersul pe jos.

4. Metz, Franța

Se spune despre frumosul oraș din nord-estul Franței că este destinația perfectă pentru un city break, datorită grădinilor sale plăcute, arhitecturii sale fermecătoare, bisericilor gotice, dar și centrelor moderne de artă, străzilor comerciale și numeroaselor restaurante ce se potrivesc pentru orice buget.

5. Poznan, Polonia

Fosta capitală a Poloniei este una dintre cele mai căutate destinații turistice datorită atracțiilor sale istorice, culturale, gastronomice și a vieții de noapte extrem de active. Poznan este un oraș verde ce acordă un respect deosebit mediului și unde te vei simți minunat ca biciclist sau pieton.

6. Malaga, Spania

Unul dintre cele mai vechi orașe din lume ce datează din secolul al 8-lea oferă o perspectivă complet neașteptată asupra prezentului său. Malaga este un oraș al artei moderne și al expozițiilor post-moderniste de artă.

7. Geneva, Elveția

Minunatul oraș Geneva este o destinație minunată ce poate fi explorată la pas sau cu bicicleta și care se dezvăluie treptat turiștilor într-un cadrul natural spectaculos.

8. Cavtat, Croația

Orașul Cavtat, situat la 20 de kilometri de Dubrovnik pe malul Mării Adriatice, este o bijuterie arhitectonică și culturală a Croației, cu peisajele spectaculoase, cu o gastronomie surprinzătoare și cu un farmec deosebit al străzilor sale.

9. Bratislava, Slovacia

Acest oraș de pe Dunăre este destinația ideală pentru un city break captivant, datorită frumuseții sale, bucătăriei sale tradiționale, culturii sale diverse și peisajelor sale urbane moderne.